ROT-avdrag

Som privatperson finns det många förmåner att använda när du vill renovera badrummet. För att göra din renovering mer prisvärd finns det något som kallas för ROT-avdrag.

Detta är ett förmånligt skatteavdrag som ger dig en generös skattesubvention för tjänster inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad. När du anlitar vårt byggföretag inom badrumsrenovering har du rätt att använda ROT-avdraget.

Så fungerar ROT-avdraget

ROT-avdraget instiftades under 1990-talet med syfte att göra det enkelt för dig som privatperson att anlita kvalificerade hantverkare för arbeten i bostaden. För att ha rätt att använda ROT-avdraget vid en badrumsrenovering finns det vissa regler och riktlinjer att förhålla dig till.

  • Du måste vara minst 18 år fyllda
  • Du måste betala skatt i Sverige
  • Du måste äga och vara bosatt i den bostad som vi ska renovera badrummet i
  • Du kan som mest göra ett skatteavdrag på 50 000 kronor per år och person eller upp till 30% av den totala arbetskostnaden.

Renovera badrummet med ROT-avdraget – Du sparar pengar

Du har rätt att använda ROT-avdraget när du anlitar våra hantverkare för att renovera ditt badrum. På så sätt sparar du pengar på renoveringen. När du anlitar vårt byggföretag kan du vara trygg med att vi tar hand om allt pappersarbete, drar av summan direkt på fakturan och skickar in all nödvändig information till Skatteverket.

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor om vårt byggföretag eller hur du kan använda ROT-avdraget när du ska renovera badrummet.